
Zomerse citroen mousse
Beschrijving
Een frisse, romige citroenmousse op basis van Griekse yoghurt en slagroom, gezoet met erythritol. Licht, luchtig en koolhydraatarm – perfect als verfrissend dessert zonder schuldgevoel!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Citroen raspen en uitpersen
-
Rasp de citroen, alleen de schil niet het witte.
Snijd de citroen door midden en pers het sap uit.
Slagroom kloppen
-
Klop de slagroom stijf met erythritol. Zet apart.
Griekse yoghurt mengen
-
Meng in een aparte kom de Griekse yoghurt met citroenrasp en het citroensap.
Samenvoegen
-
Spatel de slagroom voorzichtig door het yoghurtmengsel tot een luchtige mousse.
Koelen
-
Verdeel de mousse over glaasjes of kommetjes en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Serveer-tip
-
Garneer met een schijfje citroen, verse munt of wat geraspte citroenschil voor een zomerse finishing touch.