Zomerse citroen mousse

Opdieningen: 2 Totale tijd: 1 uur 20 minuten Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 20 minuten Rusttijd 1 uur Totale tijd 1 uur 20 minuten
Opdieningen: 2

Beschrijving

Een frisse, romige citroenmousse op basis van Griekse yoghurt en slagroom, gezoet met erythritol. Licht, luchtig en koolhydraatarm – perfect als verfrissend dessert zonder schuldgevoel!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Citroen raspen en uitpersen

  1. Rasp de citroen, alleen de schil niet het witte.
    Snijd de citroen door midden en pers het sap uit.

Slagroom kloppen

  1. Klop de slagroom stijf met erythritol. Zet apart.

Griekse yoghurt mengen

  1. Meng in een aparte kom de Griekse yoghurt met citroenrasp en het citroensap.

Samenvoegen

  1. Spatel de slagroom voorzichtig door het yoghurtmengsel tot een luchtige mousse.

Koelen

  1. Verdeel de mousse over glaasjes of kommetjes en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Serveer-tip

  1. Garneer met een schijfje citroen, verse munt of wat geraspte citroenschil voor een zomerse finishing touch.

Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Karin

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!