Een stevig en voedzaam koolhydraatarm zadenbrood op basis van amandelmeel, Griekse yoghurt en chiazaad. Rijk aan eiwitten en gezonde vetten – ideaal als hartig ontbijt of gezonde snack!
Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een kleine cakevorm (ca. 20 cm) met bakpapier of vet deze in.
Meng in een grote kom het amandelmeel, bakpoeder, chiazaad, 3/4 zonnebloempitten en een snufje zout.
Klop in een andere kom de eieren los en voeg de Griekse yoghurt toe. Meng goed door elkaar.
Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
De rest van de zonnebloempitten bovenop strooien voor een knapperige korst.
Bak het brood 35-40 minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin en stevig aanvoelt. Een prikker moet er droog uitkomen.
Laat het brood volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.