
Zadenbrood met Griekse Yoghurt & Chiazaad
Beschrijving
Een stevig en voedzaam koolhydraatarm zadenbrood op basis van amandelmeel, Griekse yoghurt en chiazaad. Rijk aan eiwitten en gezonde vetten – ideaal als hartig ontbijt of gezonde snack!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen
-
Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een kleine cakevorm (ca. 20 cm) met bakpapier of vet deze in.
Droge ingrediënten
-
Meng in een grote kom het amandelmeel, bakpoeder, chiazaad, 3/4 zonnebloempitten en een snufje zout.
Natte ingrediënten
-
Klop in een andere kom de eieren los en voeg de Griekse yoghurt toe. Meng goed door elkaar.
Samenvoegen
-
Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot een egaal beslag.
Broodvorm vullen
-
Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
De rest van de zonnebloempitten bovenop strooien voor een knapperige korst.
Bakken
-
Bak het brood 35-40 minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin en stevig aanvoelt. Een prikker moet er droog uitkomen.
Afkoelen
-
Laat het brood volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.