Zadenbrood met Griekse Yoghurt & Chiazaad

Opdieningen: 12

Zadenbrood met Griekse Yoghurt & Chiazaad

Opdieningen: 12

Beschrijving

Een stevig en voedzaam koolhydraatarm zadenbrood op basis van amandelmeel, Griekse yoghurt en chiazaad. Rijk aan eiwitten en gezonde vetten – ideaal als hartig ontbijt of gezonde snack!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen

  1. Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een kleine cakevorm (ca. 20 cm) met bakpapier of vet deze in.

Droge ingrediënten

  1. Meng in een grote kom het amandelmeel, bakpoeder, chiazaad, 3/4 zonnebloempitten en een snufje zout.

Natte ingrediënten

  1. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de Griekse yoghurt toe. Meng goed door elkaar.

Samenvoegen

  1. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot een egaal beslag.

Broodvorm vullen

  1. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
    De rest van de zonnebloempitten bovenop strooien voor een knapperige korst.

Bakken

  1. Bak het brood 35-40 minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin en stevig aanvoelt. Een prikker moet er droog uitkomen.

Afkoelen

  1. Laat  het brood volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Ingedeeld onder
Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Karin

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!