Deze spritskoeken met een heerlijke chocolade twist zijn perfect voor bij de koffie of als een zoete snack. Het klassieke spritsrecept krijgt een upgrade met een smakelijke laag chocolade!
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de roomboter met de erythritol in een kom tot een luchtige, romige massa. Voeg de vanille-extract en ei toe. Meng in een andere kom het amandelmeel, en een snufje zout. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel en kneed het tot een stevig deeg.
ul een spuitzak met het deeg (gebruik eventueel een grote stervormige spuitmond voor de typische spritsvorm). Spuit het deeg zigzag op de bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze kunnen een beetje uitlopen.
Bak de spritskoeken ongeveer 12-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn aan de randen.
Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron in korte intervallen. Roer goed door totdat het mengsel volledig gesmolten en glad is.
Dip de afgekoelde spritskoeken voor de helft in de gesmolten chocolade en leg ze op bakpapier om af te koelen. Verdeel de gehakte pistache over de chocolade.
Zet de koekjes in de koelkast voor ongeveer 20-30 minuten, zodat de chocolade goed uithardt.