Pompoen-kokossoep is een romige, geurige soep boordevol smaak. De zoete pompoen wordt perfect in balans gebracht door de zachte kokosmelk en een vleugje gember. Een verwarmend, tropisch tintje in een kom – ideaal voor koude dagen of als lichte, gezonde maaltijd.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui op middelhoog vuur tot die glazig is (± 3 min).
Voeg de knoflook en gemberpoeder toe (en eventueel wat fijngesneden rode peper als je van pittig houdt). Bak nog 1 minuut mee.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze even kort mee, ongeveer 2 minuten.
Giet de bouillon en kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, ongeveer 15-20 minuten tot de pompoen zacht is.
Pureer de soep met een staafmixer (of in een blender) tot een gladde soep.
Serveer warm. Garneer eventueel met verse koriander, geroosterde pompoenpitten, een swirl kokosmelk of een beetje chili-olie.