Heerlijke pistache koekjes met stukjes pure chocolade, perfect voor wie koolhydraatarm wil genieten. Ze combineren de nootachtige smaak van pistachenoten met de rijke, diepe smaak van donkere chocolade. Ideaal als verantwoorde snack of zoet tussendoortje!
Verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de pistachenoten grof (je wilt nog stukjes terugzien).
Mix de roomboter met de sucrin gold en de vanille aroma luchtig.
Meng in een grote kom het amandelmeel en de bakpoeder .
Voeg het amandelmeel bij het roomboter mengsel en meng het voorzichtig door elkaar heen.
De gehakte pistachenoten door het deeg spatelen.
Verdeel het deeg in 6 stukken, maak van ieder stuk een balletje, druk deze een beetje plat en leg deze op de bakplaat.
Dek de balletjes af met huishoudfolie, en laat deze min 2 uur rusten in de koelkast
Bak de koekjes 12-15 minuten op 170°C, tot de randen goudbruin beginnen te worden.
Laat ze volledig afkoelen op de bakplaat – ze zijn zacht als ze uit de oven komen, maar worden stevig als ze afkoelen.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron, doe deze zodra het gesmolten is in een plastic zakje.
De gesmolten chocolade naar het hoekje van het zakje verplaatsen, en een heel klein puntje van het hoekje afknippen
De gesmolten chocolade zigzag verdelen over de 6 koekjes, eventueel nog een beetje gehakte pistache nootjes over de chocolade verdelen.