Klassieke mergpijpen in een koolhydraatarme versie: luchtige cake met romige roombotercrème en aardbeienjam, omhuld met suikervrije marsepein en pure chocolade. Een verfijnde traktatie, zónder de koolhydraten!
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een kleine vierkante vorm (ca. 15x15 cm) met bakpapier.
Klop de eieren met de zoetstof, zout en vanille schuimig (ongeveer 2-3 min).
Spatel amandelmeel erdoor. Niet te lang mixen.
Giet het beslag in de vorm en strijk glad.
Bak ca. 12-15 minuten tot de cake gaar is. Laat volledig afkoelen.
Klop de roomboter romig metde sucrin icing en vanille aroma.
Snijd de afgekoelde cake in 8 gelijke rechthoekjes.
Smeer op 4 stukjes een beetje aardbeienjam en spuit/sluit af met een flinke dot roombotercrème.
Dek af met de andere 4 stukjes cake. Je hebt nu 4 dubbele “cake sandwiches”.
Rol de marsepein uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dunne plak.
Snijd in repen en wikkel elke mergpijp volledig in marsepein.
Smelt de chocolade au bain-marie en doop beide uiteinden van elke mergpijp in de chocolade.
Laat uitharden in de koelkast.