Mergpijpen

Opdieningen: 4 Totale tijd: 2 uren 45 minuten Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Mergpijpen

Moeilijkheidsgraad: Gevorderd Kooktijd 45 minuten Rusttijd 2 uren Totale tijd 2 uren 45 minuten
Opdieningen: 4

Beschrijving

Klassieke mergpijpen in een koolhydraatarme versie: luchtige cake met romige roombotercrème en aardbeienjam, omhuld met suikervrije marsepein en pure chocolade. Een verfijnde traktatie, zónder de koolhydraten!

Ingrediënten

Bereidingswijze

Marsepein maken

  1. Doe de amandelen in een hakmolentje
    Maal de amandelen tot fijne poeder.
    De poeder in een beslag kom, voeg het eiwit, sucrin icing en de amandel aroma toe.
    Kneed alles-tot een soepel geheel.
     Rol de marsepein in huishoudfolie,en laat een 2 uur rusten in de koelkast.

Cake

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een kleine vierkante vorm (ca. 15x15 cm) met bakpapier.
    Klop de eieren met de zoetstof, zout en vanille schuimig (ongeveer 2-3 min).
    Spatel amandelmeel erdoor. Niet te lang mixen.
    Giet het beslag in de vorm en strijk glad.
    Bak ca. 12-15 minuten tot de cake gaar is. Laat volledig afkoelen.

     

     

Vulling

  1. Klop de roomboter romig metde sucrin icing en vanille aroma.
    Snijd de afgekoelde cake in 8 gelijke rechthoekjes.
    Smeer op 4 stukjes een beetje aardbeienjam en spuit/sluit af met een flinke dot roombotercrème.
    Dek af met de andere 4 stukjes cake. Je hebt nu 4 dubbele “cake sandwiches”.

Marsepein en chocolade

  1. Rol de marsepein uit tussen 2 vellen bakpapier tot een dunne plak.
    Snijd in repen en wikkel elke mergpijp volledig in marsepein.
    Smelt de chocolade au bain-marie en doop beide uiteinden van elke mergpijp in de chocolade.
    Laat uitharden in de koelkast.

Ingedeeld onder
Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Karin

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!