Een elegante koolhydraatarme interpretatie van de klassieke Franse madeleine. Licht en luchtig met verfijnde tonen van vanille en citroen, gebakken in de kenmerkende schelpvorm. Perfect bij een kopje koffie of thee, voor een moment de douce vie – zónder de koolhydraten.
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een madeleinevorm licht in met boter.
Meng in een aparte kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder.
Klop de eieren met de zoetstof, vanille en citroenrasp luchtig in ca. 3-4 minuten met een mixer.
Spatel het meelmengsel voorzichtig door het ei-mengsel, zodat de luchtigheid behouden blijft.
Roer de gesmolten boter er als laatste rustig door.
Laat het beslag 10-15 minuten rusten in de koelkast (helpt de textuur verbeteren).
Schep het beslag in de madeleinevormpjes (niet te vol – max ¾).
Bak de madeleines in ca. 10-12 minuten goudbruin en gaar. Ze moeten mooi bol rijzen in het midden.
Laat ze even afkoelen in de vorm, haal ze er dan voorzichtig uit en laat volledig afkoelen op een rooster.