Heerlijk koolhydraatarm bruin brood met een stevige bite en volle, nootachtige smaak. Gemaakt van voedzame ingrediënten zoals amandelmeel perfect als gezonde basis voor je beleg, zonder schuldgevoel!
Zet de oven op 170°C en bekleed een bakvorm (bijvoorbeeld een cakevorm) met bakpapier of vet deze in.
Maal de amandelen fijn , maar niet te fijn in een hakmolentje
Meng in een grote kom het amandelmeel, baksoda en zout goed door elkaar.
Klop de eieren in een aparte kom. Voeg de druivenpit olie en de appelazijn toe. Meng dit goed door elkaar.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Het deeg zal wat lobbig zijn.
Schep het deeg in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad
Zet het brood in de oven en bak het 40-45 minuten op 170°C. Het brood moet goudbruin zijn aan de bovenkant en stevig aanvoelen.
Haal het brood uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je het snijdt.