Gegrilde kipsalade met zoete yoghurtdressing is een frisse en lichte maaltijdsalade met malse gegrilde kip, knapperige ijsbergsla, komkommer, wortel en ei. De romige dressing met een vleugje zoet maakt het helemaal af – perfect voor een gezonde lunch of een zomerse avondmaaltijd.
Kook de eieren in ca. 8-9 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd in partjes.
Wrijf de kipfiletshaasjes in met een beetje olijfolie, peper en zout. Grill ze in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 6-7 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat even rusten en snijd dan in plakjes.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje: yoghurt,vloeibaar zoet , peper en zout. Proef even en pas eventueel aan naar smaak.
Verdeel de ijsbergsla over twee diepe borden of kommen. Leg hierop de komkommer, wortel, partjes ei en de gegrilde kip.
Besprenkel met de zoete yoghurtdressing en eventueel wat toppings zoals sesamzaadjes voor extra crunch.