Gegrilde kipsalade met zoete yoghurtdressing

Opdieningen: 2 Totale tijd: 30 minuten Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Gegrilde kipsalade met zoete yoghurtdressing

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Kooktijd 30 minuten Totale tijd 30 minuten
Opdieningen: 2

Beschrijving

Gegrilde kipsalade met zoete yoghurtdressing is een frisse en lichte maaltijdsalade met malse gegrilde kip, knapperige ijsbergsla, komkommer, wortel en ei. De romige dressing met een vleugje zoet maakt het helemaal af – perfect voor een gezonde lunch of een zomerse avondmaaltijd.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Kook de eieren

  1. Kook de eieren in ca. 8-9 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd in partjes.

Grill de kipfilethaasjes

  1. Wrijf de kipfiletshaasjes  in met een beetje olijfolie, peper en zout. Grill ze in een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 6-7 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat even rusten en snijd dan in plakjes.

Maak de dressing

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje: yoghurt,vloeibaar zoet , peper en zout. Proef even en pas eventueel aan naar smaak.

Stel de salade samen

  1. Verdeel de ijsbergsla over twee diepe borden of kommen. Leg hierop de komkommer, wortel, partjes ei en de gegrilde kip.

Afmaken

  1. Besprenkel met de zoete yoghurtdressing en eventueel wat toppings zoals sesamzaadjes voor extra crunch.

Ingedeeld onder
Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Karin

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!