
Chocolade pompoen brownies (Zonder meel!)
Beschrijving
Deze heerlijke koolhydraatarme chocoladebrownie heeft een rijke, fudgy textuur en een verrassend vleugje pompoenkruiden. Perfect voor chocolade- en specerijenliefhebbers die een gezondere traktatie willen!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen
-
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een kleine bakvorm (bijv. 20x20 cm) met bakpapier.
Chocolade en roomboter
-
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie of in korte intervallen in de magnetron. Laat iets afkoelen.
De eieren
-
Klop de eieren samen met de erythritol en vanille-extract luchtig.
Mengen
-
Meng de gesmolten chocolade met het eimengsel en voeg vervolgens het cacaopoeder, bakpoeder en pompoenspices toe. Roer tot een glad beslag.
Giet het beslag in de bakvorm.
Bakken
-
Bak de brownies ongeveer 20-25 minuten tot de bovenkant stevig is maar de binnenkant nog smeuïg.
Afkoelen
-
Laat de brownie volledig afkoelen op een rooster buiten de oven, voordat je ze in stukken snijdt.