Meng het amandelmeel, gesmolten boter, 1/2 tl vanille-extract, en 1/2 el erythritol.
Druk het mengsel stevig op de bodem van de schaaltjes.
Bak 5 minuten in de oven en laat afkoelen.
Geniet van een romige en luchtige cheesecake uit de oven, zonder toegevoegde suikers en laag in koolhydraten. Met een knapperige amandelmeelbodem en een frisse vulling van roomkaas, Griekse yoghurt en een vleugje vanille. Perfect als gezonde traktatie, zonder schuldgevoel!
Verwarm de oven voor op 160°C en vet twee kleine ovenschaaltjes of ramekins in.
Klop de roomkaas en Griekse yoghurt tot een glad mengsel.
Voeg het ei, 1 el erythritol, 1/2 tl vanille-extract en toe en meng goed.
Giet het mengsel in de schaaltjes en bak 20-25 minuten tot de cheesecake stevig is maar nog een beetje wiebelt in het midden.
Laat de cheesecake volledig afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast voor de beste smaak.